marți, 18 iunie 2013

Masina de spalat rufe - sfaturi utile

1. Niciodata, dar absolut niciodata sa nu puneti detergent de spalat haine in sertarasul pe care-l are masina. O prostie mai mare decat asta nu prea exista. Nici nu va puteti imagina cum arata cauciucul sub forma de burduf care face legatura intre sertarasul pentru detergent si cuva masinii. Mucegai la greu este in acesta. Pentru ca se va depune detergent umed pe acesta si nu se va usca niciodata. Ti-e si scirba sa te uiti la un astfel de brduf daca-l intorci pe dos. Puneti INTOTDEAUNA detergent in masina intre haine intr-un capac de plastic rotund care se afla la unii detergenti.

2. Stergeti la intervale regulate cu o cirpa uscata intre deschiderea burdufului de la usa . Inlaturati scamele adunate acolo si mizeria. Astfel se va mucegaii si acolo.

3. Inainte de plecarea in concediu NU UITATI de masina de spalat haine. Trageti sertarasul de la detergent afara si lasati-l afara pina la intoarcerea din concediu. Lasati de asemenea usa de sticla a masinii larg deschisa. Si inca ceva important. Desfaceti capacul de jos al masinii, lasati apa de acolo sa se goleasca din masina si nu puneti nici acest capac pina la intoarcere.

4. Am facut un sondaj la care gospodinele au trebuit sa raspunda la o intrebare simpla. Am intrebat \"Cit de des speli cu masina la 90 de grade Celsius ?". Am ramas uluit. Peste 90 % au raspuns "Niciodata !" si foarte putine au spus "O data la 2-3 luni de zile". Eu STIU cum le arata masina de spalat haine. O bomba bacteriologica, nu alta. De aceea va recomand celor care nu spalati la 90 de grade Celsius ca, O DATA la luna sa puneti o lingura mare de SARE de LAMIIE si tot pe atit de mult detergent pentru spalat haine in masina de spalat, in cuva of course, puneti masina la 90 de grade Celsius (fara haine in ea, cred ca s-a inteles) si lasati-o sa-si termine programul de spalare. In acest fel veti avea o masina din care veti scoate intotdeauna haine care miroase a proaspat si nu a bodega de la tara.

Succes in spalarea hainelor in mod corect. Ba mai mult, facindu-i masinii "tratamentul" cu spalarea la 90 de grade Celsius veti economisi energie deoarece rezistenta de incalzire nu o sa fie coclaita de detergent carbonizat si in acest fel apa vine in contact direct cu suprafata rezistentei si se va incalzi in timp util.


Citiţi mai mult: Mașina de spălat, pepinieră de microbi. La ce temperaturi trebuie să spălați, în ce combinații și cu ce detergent? EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/masina-de-spalat-pepiniera-de-microbi-la-ce-temperaturi-trebuie-sa-spalati-in-ce-combin-95.html#ixzz2PrDax2uq EVZ.ro BW Daniela Pave - Preluat de pe Evenimentul Zilei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu