duminică, 4 august 2013

Tarana -Cum se fac praf civilizatiile - traducere TEI

Cartea profesorului David R. Montgomery de la Universitatea din Washington  - Tarana - Cum se fac praf civilizatiile este o carte care ar trebui să fie lectură obligatorie pentru studenții la agronomie și, în general, pentru oricine se pune să lucreze pământul.
  "În examinarea rolului fundamental al solului în istoria umanitaţii, elementul cheie este pe cât de simplu pe atât de evident: societatea modernă riscă să repete greşelile care au grăbit apusul civilizaţiilor străvechi. Ipotecăm viitorul nepoţilor noştri prin distrugerea solului într-un ritm mai alert decât acela în care acesta se produce, ilustrând principiul conform căruia modificările lente sunt cel mai greu de oprit."
 "Țărână. Cum se fac praf civilizațiile" este o influentă lucrare transdisciplinară despre șirul civilizațiilor care au dispărut pentru că nu au știut să lucreze pământul. Șir din care vom face și noi parte dacă nu ne grăbim să oprim procesul de eroziune a solului (evident deja în numeroase zone din România, mai ales în partea sudică). 
Pentru a descarca cartea apasati aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu