marți, 19 noiembrie 2013

Ariane van Buren (ed.) – Manualul chinezesc al biogazului

O noua carte editata de inimosii si pasionatii traducatori de la TEI.
Ariane van Buren (ed.) – Manualul chinezesc al biogazului
colecția de Tehnici și meșteșuguri
154 pagini
“Începând cu anii ’50, China a făcut experimente pentru producerea biogazului din deşeuri agricole, o practică bazată pe o tradiţie chinezească seculară de a face compost din dejecţiile umane, animale şi resturile vegetale pentru a obţine un îngrăşământ organic de foarte bună calitate.
Marea descoperire a apărut în 1975 când a fost inventat un proces de fermentaţie a materiei prime într-un recipient etanş şi impermeabil pentru a produce gaz metan. [...]
Producerea biogazului, care în multe ţări este privit ca un produs secundar al unui sistem eficient de producere a energiei, a devenit în China o metodă cuprinzătoare, controlată pentru evacuarea deşeurilor, reciclarea resurselor, furnizarea de energie şi îngrăşământ şi îmbunătăţirea sănătăţii în mediul rural, pentru că digerarea dejecţiilor într-un recipient închis omoară mulţi dintre agenţii patogeni răspunzători pentru multe din bolile umane obişnuite.
La data publicării primei ediții britanice a acestei cărți, existau deja aproximativ șapte milioane de fose pentru biogaz în funcţionare, provincia Sichuan (Szechuan) fiind promotoarea mişcării de extindere în întreaga ţară a acestei practici în mediul rural.
Acest manual descrie în detaliu cum se construieşte fosa şi acoperă întreaga gamă de tipuri constructive adaptate diverselor soluri, de la gresie până la stâncă.”
Pentru a descarca gratuit aceasta4carte accesati link-ul 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu